Wat kost een accreditatie?

Als uw bedrijf een accreditatie als ISO 17020 inspectie-instelling overweegt, wilt u natuurlijk weten met welke kosten u rekening moet houden.

Helaas kunnen we u hier geen exacte bedragen noemen, omdat de exacte bedragen per bedrijf verschillen en willen wij u verder naar de informatie op de site van de Raad voor Accreditatie (RvA) verwijzen. Deze link naar de website van de RvA https://www.rva.nl/documenten/regels-en-besluiten leidt naar een overzicht van documenten waaronder het document D001 (2019), het tarievenbesluit.

Onder andere staat het uurtarief van de teamleider , de beoordelaar en de vakdeskundige gepubliceerd. Hoeveel uren in geval van een concrete accreditatieaanvraag nodig zullen zijn verschilt uiteraard van bedrijf tot bedrijf en hangt onder andere af van de omvang van de activiteiten die het aanvragende bedrijf voor accreditatie heeft voorgedragen.

Als uw bedrijf eenmaal geaccrediteerd is, wordt het jaarlijkse tarief voor een geaccrediteerde instelling in rekening gebracht naast de jaarlijkse kosten voor onderzoek.

Neem contact met ons op, indien u zich door 17020-consultants bij uw accreditatietraject wilt laten begeleiden. Wij kunnen u ondersteunen bij een grondige voorbereiding van uw accreditatie aanvraag, en onze vooraf beoordeling van uw documentatie die u aan de RvA wilt opsturen bespaart u achteraf werk en kan bijdragen tot het soepele verloop van uw aanvraag – zonder vertraging.