17020 Blog

Van IVG naar KVG? Wacht niet te lang!

Met de op handen zijnde wijzigingen in het Warenwetbesluit drukapparatuur m.b.t. artikel 36, komen op de IVG’s veel veranderingen af. Een keuze moet gemaakt worden om de IVG om te zetten naar een KVG, of om de inspectie-activiteiten volledig uit te gaan besteden. Indien wordt besloten tot het overgaan naar een KVG, is de realisatie daarvan een behoorlijke klus. Reden genoeg, om op tijd te beginnen met de voorbereidingen!

Om als KVG een aanwijzing te kunnen krijgen, dient aangetoond te worden, dat de KVG aan de gestelde eisen voldoet. Dit gebeurt door het behalen van een accreditatie bij de Raad voor Accreditatie op basis van ISO/IEC 17020. Het implementeren van deze standaard voor inspectie-instellingen neemt de nodige tijd in beslag.

Bent u van plan om uw IVG om te zetten naar een KVG, neem dan tijdig contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen op tijd aan de KVG eisen te voldoen!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

Meer over inspectie van drukapparatuur (IVG/KVG) vindt u hier.

André Wisselink

André Wisselink

17020 Consultant at TwinSparc b.v.

Sinds 1991 actief in certificatie en inspectie. Richtte in 1996 zijn eigen inspectiebedrijf op waarvoor in 1999 accreditatie werd behaald. Sinds 2008 actief als consultant voor ISO/IEC 17020. Vragen? Stuur een E-Mail !

André Wisselink

Laatste posts van André Wisselink (alles)